Hlavní obsah

V Berlíně se veder nebojí. Lidé se schovávají v ledovém baru

Novinky, mšv

Vlna veder, která sužuje celou Evropu, trápí obyvatele Berlína o něco méně. Před čtvrt rokem se v německé metropoli totiž otevřel bar Angiyok, jenž lidem v parných dnech poskytuje kýžené zchlazení. Teplota se v podniku drží na mrazivých minus deseti stupních Celsia a atmosféru dokreslují ledové sochy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé v Berlíně se mohou ochladit v ledovém baruVideo: AP

 
Článek

Návštěvníci při vstupu obdrží velké termální bundy a rukavice, bez nich by v mrazivém prostředí asi dlouho nevydrželi. Zchladit se nemusejí jen pobytem, dopřát si mohou i některý z opravdu studených koktejlů.

„Brní mě teď celé tělo, protože venku je vedro a tady zase velká zima. Ale je to moc příjemné,“ řekla jedna z návštěvnic Bea Marie Edingová pro agenturu Reuters. „Venku je příšerné vedro a dopřát si trochu zimy je teď v létě skvělá změna,“ dodal Oliver Sauer.

Foto: Profimedia.cz

U vstupu jsou k zapůjčení teplé bundy a rukavice.

Nadšené ohlasy obdržel majitel Thilo J. von Beyme i od mnoha dalších návštěvníků. Jemu samotnému proto vysoké teploty vrásky nedělají, pro jeho podnik je letošní léto zcela ideální. „Když je vám vedro, budete se tady cítit příjemně. Nainstalovali jsme v baru celkem 60 tun ledu, které pomáhají udržovat klima,“ dodal majitel.

Foto: Profimedia.cz

Pořádně zchladit se lze nějakým ledovým drinkem.

V Německu ale hledají lidé chládek třeba i v muzeích, píše britský server Guardian. Instituce od Mnichova po Norimberk zaznamenávají zvýšený zájem, protože návštěvníci vyhledávají klimatizované prostory.

Jeden supermarket v Hesensku lidem dokonce za 3 eura (zhruba 76 korun) nabízí dvouminutový pobyt v chladírenské místnosti. Majitel obchodu ve Friedbergu pro německý týdeník Spiegel řekl, že se nejedná o marketingový tah, ale o seriózní nabídku, která ho bohatým určitě neučiní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám