Hlavní obsah

Na letišti na Rhodosu zkolaboval odbavovací systém, uvízly tam tisíce turistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tisíce cestujících zůstaly uvězněny na letišti na řeckém ostrově Rhodos, kde v neděli zkolaboval odbavovací systém. Web letiště registruje řadu zpožděných letů. Jedním z nich je i let 180 českých turistů, kteří tak odletí zpět do České republiky až dnes odpoledne, uvedla mluvčí letecké společnosti Travel Service Vladimíra Dufková.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Rhodos je mnohými považován za ráj na zemi. Když se ovšem zrovna něco nepokazí na letišti...

Článek

Důvodem zpoždění jsou podle letiště technické problémy způsobené třetí stranou. O problémech informují především zpravodajské weby skandinávských zemí, které mají na ostrově mnoho turistů.

"Technické problémy při odbavování zavazadel na letišti na ostrově Rhodos způsobily zrušení či zpoždění řady letů. Odbavování je zajišťováno ručně, s pomocí tužky a papíru," uvedla norská veřejnoprávní televize NRK.

Někteří nocovali na letišti

"Cestující čekají ve frontách na odbavení šest až sedm hodin."

Cestující na letišti si stěžují na chaos a naprostý nedostatek informací. Někteří pasažéři zůstali v odbavovací hale přes noc, další byli rozvezeni do hotelů v okolí.

Technický výpadek ovlivnil také nedělní odlet 180 českých turistů spojem největší české letecké společnosti Travel Service. Let odstartuje z Rhodosu až dnes, podle mluvčí Travel Service kolem 16:00 místního času.

Letadlo do Prahy přiletělo v půl sedmé v podvečer, další turisté z ČR, kteří měli letět do Brna, na odlet v pondělí v noci stále čekali.

I Norové to mají složité

Norská televize NRK informovala o tom, že na Rhodosu marně čeká na odlet přibližně tisíc Norů. Část z nich byla poslána do Turecka, odkud se měla následně vrátit do Norska, ale kvůli striktním pravidlům na délku platnosti pasu nebylo mnoho z nich přijato a byli následně posláni autobusem do přístavu, přičemž byli odesláni zpět na Rhodos. Ti šťastnější pak nocovali v přeplněné lobby hotelu, kde jich bylo na 600.

Právě Rhodos je jedním z nejoblíbenějších řeckých ostrovů vůbec. Turisté tam nemíří jen s cestovními kancelářemi, ale mnozí tam vyrážejí i na vlastní pěst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám