Hlavní obsah

Senior po smrti manželky prodal auto i dům a vydal se na cestu kolem světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když čtyřiašedesátiletému Chrisovi Herrmannovi z australského Perthu zemřela manželka, koupil si jednosměrnou letenku do Španělska s tím, že s batůžkem na zádech procestuje svět. Během jednoho roku stihl navštívit celkem 23 zemí na čtyřech kontinentech, píše server abc.net.au.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na cestu kolem světa se Hermann odhodlal po smrti manželky, se kterou žil 40 let. „Stalo se to strašně náhle. Velmi mě zasáhlo, jak rychle může život skončit,“ svěřil se Australan.

Když se náhle ocitl v situaci, kdy neměl žádné závazky ani blízké, o které se musel starat, rozhodl se, že ve svém životě udělá ráznou změnu. Prodal svůj dům a auto, všechny své věci uložil do skladu a koupil si jednosměrnou letenku do Španělska.

Jeho dospělé děti a kamarádi ho od cesty odrazovali. „I můj vnitřní hlas nacházel stovky důvodů, proč to nedělat: ‚Jsi příliš starý, co když onemocníš?‘ Cítil jsem ale, že je to zkrátka moje další životní kapitola,“ svěřil se Hermann.

Během 12 měsíců nakonec procestoval celkem 23 zemí v Evropě, Africe, Asii a Střední Americe. Většinu času cestoval polehku a nocoval v hostelech, kde potkával převážně mladé lidi.

Nyní už je ze své životní cesty zpět a svým příběhem se snaží inspirovat vrstevníky „Neměli jsme stejné možnosti, když jsme byli mladí, ale máme je teď a necháváme si je ujít. Pokud je cestování vaší vášní, na nic nečekejte,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám