Hlavní obsah

Manchester je podle nejnovější studie nejdivočejším městem světa

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud netoužíte po klidné dovolené, ale spíše jedné velké párty, pak byste překvapivě neměli zamířit do Berlína ani na Ibizu, ale do anglického Manchesteru. Ten je totiž podle studie portálu MoveHub ideálním městem pro vyznavače nočních večírků, alkoholu a hedonistického stylu života. V první desítce se dále objevují například San Francisco či Paříž, Praha skončila na 28. příčce.

Foto: Profimedia.cz

Centrum Manchesteru (ilustrační foto)

Článek

Studie operovala se třemi základními faktory. Pomocí dat ze serverů Yelp a TripAdvisor se spočítalo, kolik nočních klubů má které město na 100 000 obyvatel. Na řadu poté přišly syrové statistiky počtu uživatelů marihuany napříč celým světem, ale také statistiky Světové zdravotnické organizace, aby se zjistilo, kolik alkoholu a kokainu se zkonzumuje ročně v každé zemi. Následná data byla zpracována a hodnocena 0 až 3 body.

Manchester vyšel s vítězným skóre 2,83 bodu. Je v něm více nočních podniků než v kterémkoli jiném ze 112 hodnocených měst, a to 818 na 100 000 lidí. Stejný počet lidí údajně dohromady spotřebuje 2,30 tuny marihuany a na každého člověka zvlášť navíc připadá 11,6 litru alkoholu ročně. Hlavní město Velké Británie paradoxně skončilo až na 30. místě, studenty oblíbený Leeds na šestém.

První desítce žebříčku dále dominují především americká města, na druhém místě Washington, dále Miami, Seattle, San Francisco, Denver a Boston. První desítku uzavírají Paříž a Lyon.

Naopak nejméně divokými městy jsou například Bangkok, Istanbul, Santo Domingo v Dominikánské republice a úplně poslední je indonéská Jakarta se skóre 0,12 bodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám