Hlavní obsah

Vandalové v Anglii zničili geologickou památku, která se formovala stovky miliónů let

Pískovcové skály Brimham Rocks, nacházející se v anglickém hrabství Severní Yorkshire, byly vyhledávaným místem turistů. Nyní však hrozí, že k přírodnímu útvaru, který vznikal přes 320 miliónů let, bude přístup zcela uzavřen. Část geologické památky totiž před nedávnem zničila skupinka nezodpovědných mladíků.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie před a po řádění vandalů

Článek

Vandalové shodili ze skalního útvaru horní kámen, který zcela nenávratně zničili. Kromě toho do skály rovněž vyryli několik hesel. Při činu je před dvěma týdny zahlédli turisté.

„Pro někoho to mohla být zábava, ve skutečnosti to bylo ale něco zcela nesmyslného a zbytečného,“ svěřila se serveru Daily Mail Helen Clarkeová z organizace National Trust, která se zabývá ochranou památek a přírody.

Foto: Profimedia.cz

Kámen, který balancoval na vrcholu skalního útvaru, byl nenávratně zničen.

Geologická památka, která se začala formovat milióny let předtím, než po zemi kráčeli první dinosauři, byla vyhledávaným turistickým místem. A ačkoliv byl poškozen pouze jeden z několika skalních útvarů, policie varuje, že památka může být zcela uzavřena, neboť pro návštěvníky nyní představuje potenciální nebezpečí.

Foto: Profimedia.cz

Místo, kde ještě se ještě před nedávnem tyčil obrovský kámen.

„Při incidentu hrozilo těm, kteří jsou za něj zodpovědní, velké nebezpečí. Kromě toho způsobili velké potenciální riziko dalším návštěvníkům,“ napsala tamní policie, která po pachatelích stále pátrá, ve svém vyjádření.

Reklama

Výběr článků

Načítám