Hlavní obsah

Krušnohorská pivní stezka zavede turisty do 17 pivovarů

Nový zážitkový program Krušnohorská pivní stezka zavede návštěvníky do sedmnácti pivovarů v Sasku a Česku. Na gurmánské stezce, kterou připravila Destinační agentura Dolní Poohří, si mohou prohlédnout jednotlivé pivovary, degustovat nebo vyslechnout přednášky a semináře. V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí agentury Kateřina Táborská.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Naším cílem je podpořit lokální značky, které vycházejí z bohaté tradice vaření piva na obou stranách hranice, a také gurmánskou turistiku. Všechny zapojené pivovary používají ve výrobě žatecký chmel, který proslavil region Dolního Poohří,” uvedla ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná.

Do projektu se zapojily pivovary v Žatci, Perštejně, Chomutově, Lounech, Oseku, Teplicích, Ústí nad Labem a v německých městech Rechenberg-Bienemühle, Freiberg, Pockau, Scheibenberg, Zwönitz, Lössnitz, Aue a Breitenbrunn. Na trase mohou návštěvníci například zajít do pivního muzea nebo si sami vyzkoušet vaření piva.

Ke stezce vznikl turistický průvodce s mapou všech zapojených pivovarů. Jeho součástí je i Turistická pivní karta, na kterou mohou návštěvníci sbírat razítka pivovarů. Za deset razítek v kartě mohou až do konce roku získat ve kterémkoli z pivovarů speciální půllitr Krušnorské pivní stezky.

Krušnohorská pivní stezka je dalším z projektů Destinační agentury Dolní Poohří, která se snaží lákat turisty do jižního cípu Ústeckého kraje. Každoročně pořádá například Den Ohře, který se letos uskuteční poslední červnový den v Lounech.

Reklama

Výběr článků

Načítám