Hlavní obsah

Nejdelší nepřetržitá plavba bude trvat 245 dní. Lístky začínají na dvou miliónech korun

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na příští rok se chystá rekordně dlouhá plavba. Loď společnosti Viking Cruises popluje nepřetržitě 245 dní a cestující vezme do celkem 59 zemí na všech kontinentech s výjimkou Antarktidy. K tomu být jedním z 930 pasažérů je zapotřebí mít minimálně 66 990 liber, v přepočtu téměř dva milióny korun, informoval britský server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Loď vypluje příští rok v srpnu z londýnského Greenwiche, odtud zamíří k norskému pobřeží, aby se posléze vydala přes Atlantik směrem ke Grónsku. Kroužit bude také kolem Kanady a Spojených států, souostroví Bermudy či v Karibiku. Klíčovými místy na cestě jsou také Srí Lanka, Singapur, Fidži nebo Austrálie.

Loď nabízí cestujícím několik možností ubytování, to nejlevnější začíná na zmíněných 66 990 librách. Cena se ale vzhledem k velikosti apartmá a kajut může vyšplhat i na 100 090 liber, což jsou téměř tři milióny korun.

„Více než 20 let jsme zákazníkům nabízeli nevšední cesty a teď ohlašujeme náš nejrozsáhlejší projekt,“ uvedl předseda společnosti Torstein Hagen. „Naše plavba nabízí nevšední zkušenost – poznat desítky nejlepších zemí světa,“ dodal.

Luxusní loď cestujícím nabídne například dva bazény a osm restaurací. Pasažéři ale budou mít během nezapomenutelné plavby i další možnosti zábavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám