Hlavní obsah

Nejfuturističtější hotel na světě vyroste kdesi v odlehlé divočině

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako ze sci-fi bude vypadat hotel, který ozdobí odlehlou krajinu v zatím blíže nespecifikované zemi. Bizarní futuristická konstrukce, připomínající svým vzhledem kokony, je projektem kanadské společnosti WSP, která stojí například za londýnským mrakodrapem The Shard. Tetra Hotel může vyrůst ve Spojeném království, Norsku, Kanadě nebo i na Kapverdách, píše Daily Mail.

Foto: WSP/Tetra Hotel

O lokalitě, kde futuristický hotel vyroste, se zatím nerozhodlo.

Článek

Společnost WSP uvedla, že by se mohlo jednat o nejvíce futuristicky vypadající hotel na světě. Svým nepravidelným mnohoúhelníkovým tvarem bude budova skutečně vypadat jako vesmírná loď ze sci-fi, a kromě hotelu má sloužit jako výstavní prostory.

Každý z oněch kokonů má být kolem 19 metrů vysoký a nabídne několik pater. V každé úrovni se pak bude nacházet jiná část pokoje — v nejvyšších podlažích podle prozatímních plánů ložnice, pod ní koupelna a tak dále.

V hotelu, který bude z drtivé většiny prosklený, se mají samozřejmě nacházet i bary a restaurace. Budova má být navíc velmi ekologická a spotřebovávat minimum energie. Spoustu si jí navíc bude vyrábět sama pomocí solárních panelů a dalších „zelených“ technologií. „Chceme vytvořit uhlíkově neutrální autonomní stavbu,“ uvedla dále společnost WSP s tím, že hotel bude umístěn v nějaké ohromující lokaci.

Zatím jsou ve hře například Kapverdy, Norsko, Nový Zéland, Kanada, Španělsko, Portugalsko, Andorra, Spojené království nebo i Maďarsko. Definitivní lokalita by měla být odhalena už v létě. Společnost WSP si podle Daily Mailu nicméně klade za cíl vytvořit stavbu, která bude mít na životní prostředí — ať už bude stát kdekoli — minimální dopad.

Reklama

Výběr článků

Načítám