Hlavní obsah

New York loni navštívilo rekordních téměř 63 miliónů turistů

Počet návštěvníků New Yorku se loni zvýšil již poosmé za sebou. Do americké metropole přijelo rekordních téměř 63 miliónů turistů. „Dveře města zůstávají světu otevřené,” oznámil v úterý jeho starosta Bill de Blasio a zároveň si pochvaloval, že město přilákalo rekordní počet návštěvníků navzdory politice Bílého domu.

Foto: Profimedia.cz

Turisticky oblíbeným místem je i náměstí Times Square v srdci Manhattanu.

Článek

Předloni New York navštívilo jen 60,5 miliónu turistů z ciziny i jiných oblastí USA. V roce 2017 se počet zahraničních návštěvníků zvýšil na 13,1 miliónu lidí, oproti očekáváním ale přijelo méně Evropanů a více Asijců. Z jiných částí Spojených států si návštěvu města známého mimo jiné sochou Svobody nenechalo ujít 49,7 miliónu turistů. Rekordní jsou obě čísla.

Kromě tradičních atrakcí typu Central Parku, čtyřhvězdičkových restaurací či broadwayských show lidé ve zvýšené míře navštěvují památník obětem 11. září, nové Whitneyho muzeum amerického umění nebo Finanční čtvrť.

Vyjma horního Manhattanu vyhledávají i další městské části, jako jsou Brooklyn, Queens, Staten Island a Bronx. Před 40 lety, kdy město sužovala finanční krize a kriminální gangy, by byl takový trend nemyslitelný.

Reklama

Výběr článků

Načítám