Hlavní obsah

Filipínská laguna se kvůli obřím vlnám stává turistickým hitem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Laguna na filipínském ostrově Mindanao se stává neobvykle velkým turistickým tahákem. Je obklopena více než šestimetrovými skálami a pokaždé, když se na ně přiženou vlny, mohutně šplíchají přes jejich okraje až do laguny. Přírodní vodní park kvůli tomuto teatrálnímu zážitku plní desítky návštěvníků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Laguna Laswitan údajně nabízí ty nejlepší zážitky v období monzunů, kdy je moře rozbouřené a neklidné. Na druhou stranu si návštěvníci musejí být vědomi určitého risku, tropické deště a bouře není radno podceňovat — tajfuny navíc na Filipínách řádí poměrně pravidelně.

Laguna se sestává z tří přírodních rezervoárů. Když jsou vlny opravdu rozdivočelé, přehoupnou se přes skály a voda se nejprve divoce rozprskne do všech stran a pak stéká po útesech a vytváří vodopády.

„Je to velká zábava a mnohem lepší než být v akvaparku. Je to absolutně bezpečné,“ uvedl jeden z návštěvníků Angel Ortiz. „Velké vlny vypadají děsivě, ale voda je při dopadu celkem jemná. Vzal jsem s sebou své dvě děti a zamilovaly si to tady,“ dodal.

Laguna se nachází v provincii Surigao del Sur a za vstup se platí 20 filipínských pesos, což je v přepočtu necelých osm korun. Ačkoli se přírodní atrakce zdá být bezpečná, není od věci si půjčit záchranou vestu, minimálně dětem by mohla přijít vhod, kdyby je masivní vlna zaskočila a spláchla. Laguna je návštěvníkům přístupná jen po omezenou dobu, a to od sedmi ráno do pěti odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám