Hlavní obsah

Do Maroka nebo za šikmou věží. Ryanair na podzim spustí z Prahy pět nových linek

Novinky, mšv

Nízkonákladové aerolinky Ryanair spustí v zimním letovém řádu pět nových linek z Prahy. Mezi nejnověji oznámenými jsou ty do Marrákeše nebo na izraelské letiště Ejlat Ovda. Díky první zmíněné se do Prahy po letech navrací přímé spojení s Marokem. Přepravce ale bude létat i do italské Pisy nebo jordánského Ammánu.

Foto: Letiště Praha

Celkem bude Ryanair z Prahy provozovat 19 linek.

Článek

„Nové linky Ryanairu rozšíří nabídku destinací z našeho letiště na zimní sezónu 2018 o dvě úplné novinky. Jedná se o přímou pravidelnou linku do Marrákeše, díky které se k nám po letech vrací přímý spoj s Marokem,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř s tím, že očekávaný počet odbavených cestujících v obou směrech je zhruba 32 000. Druhou novou destinací je jordánský Ammán, do kterého se bude, stejně jako do Maroka či Izraele, létat dvakrát týdně.

Linka do Pisy, která byla dosud sezónní záležitostí, bude nyní provozována celoročně, a to třikrát týdně. Ke slavné šikmé věži se tak budou moci cestovatelé dostat i přes zimu. Poslední linkou, která byla oznámena už před nedávnem, je spoj s pařížským letištěm Beauvais, rovněž provozovaný třikrát týdně.

Celkem bude Ryanair z Prahy provozovat 19 linek, mimo jiné do Dublinu či Bruselu. Počet přepravených lidí se odhaduje na 1,6 miliónu. „Čeští i zahraniční zákazníci si mohou místa na lety v rámci sezóny zima 2018 rezervovat již nyní,“ dodal k tomu marketingový manažer aerolinek Kenny Jacobs.

Reklama

Výběr článků

Načítám