Hlavní obsah

Fotograf zachytil dronem krásu indonéských terasovitých polí

Novinky, mšv

Indonésie patří k největším producentům rýže na světě. Tamní terasovitá pole, třeba na Bali, jsou ale také velkým turistickým lákadlem. Stejně tak okouzlující jsou ovšem i cibulová pole zasazená do poetické kopcovité krajiny. Na Jávě je pomocí dronu zachytil fotograf ze Singapuru Pradeep Jara.

Foto: Profimedia.cz

Jednotlivá políčka patří různým farmářům.

Článek

Z ptačí perspektivy tvoří pole nádherné proužkované vzory a jejich krásu často umocňují okolní hory nebo mlha, která je místy zakrývá. Raja se vypravil do oblasti Argapura, která leží v provincii Západní Jáva. Ta je mimo jiné známá množstvím vulkánů, které dodávají zdejší krajině na dramatičnosti.

Foto: Profimedia.cz

Práce na polích zabere dlouhé hodiny.

Foto: Profimedia.cz

Z ptačí perspektivy vytvářejí pole úchvatné vzory.

Každé z políček vlastní jiný farmář, proto je mnohde vidět jejich jasné ohraničení. Podle fotografa díky tomu krajina vypadá jako sešitá technikou patchwork.

Práce na polích, jakkoli může vypadat idylicky, je ovšem náročná, protože cibule vyžaduje pravidelnou vláhu a obejít nějaké větší pole může zabrat i hodiny. Vzhledem k charakteru terénu se samozřejmě vše — stejně jako na rýžových polích — provádí ručně.

Foto: Profimedia.cz

Krajina Západní Jávy je plná dramatických výjevů.

Pro turisty, kteří by chtěli tuhle nekonečnou zelenou krásu vidět na vlastní oči, je oblast Argapura ideální. Teras se tu totiž nachází skutečně mnoho, a když se slunce paprsky dotkne poetických kopců a zalije je měkkým světlem, je to nezapomenutelná podívaná.

Reklama

Výběr článků

Načítám