Hlavní obsah

Nejkrásnější pláž světa je na souostroví Turks a Caicos, rozhodli cestovatelé

Novinky, mšv

Nejpozoruhodnější pláží na světě se stala Grace Bay na britském zámořském souostroví Turks a Caicos. V cenách portálu TripAdvisor o tom na základě hodnocení rozhodli sami cestovatelé. Vítěznou pláž s bělostným pískem následují zejména další karibské pláže, mimo jiné na Kubě, Arubě či Kajmanských ostrovech.

Foto: Profimedia.cz

Bílý písek a azurové moře. V Karibiku nic neobvyklého, přesto pláž Grace Bay uchvátila cestovatele nejvíc.

Článek

Vítězná pláž je oslňující především pro svůj téměř pudrově bílý a jemný písek, který omývají tyrkysové vody Karibiku. Na Grace Bay cestovatelé vyzdvihují její délku, která z ní činí ideální místo k procházkám při západu slunce. Mimo to prý není pláž přelidněná a v kombinaci s magicky modrým mořem působí poklidně.

Druhou příčku obsadila Baia do Sancho na brazilském souostroví Fernando de Noronha, ležícím v Atlantiku. Je ideální k potápění a ohraničují ji skalnaté útesy. Jako dobré zhodnotili turisté také teplotu moře a vlny.

Foto: Profimedia.cz

Baia do Sancho obsadila druhé místo. Lemují ji skalnaté útesy.

Další tři místa zaujímají pláže opět v Karibiku, jsou to kubánská Varadero Beach, Eagle Beach na Arubě a Seven Mile Beach na Kajmanských ostrovech.

Karibik je nejkrásnější

První evropská pláž si ukořistila až šestou příčku, je jí La Concha ve španělském San Sebastianu. Žebříček se posléze navrací do Ameriky, k floridské Clearwater Beach, jamajské Seven Mile Beach, Bavaro Beach v Dominikánské republice a Playa Norte na mexickém ostrově Isla Mujeres, který leží nedaleko Cancúnu.

Foto: Profimedia.cz

První evropskou pláží je La Concha ve španělském San Sebastianu.

Podle výsledků se tedy dá jednoznačně usoudit, že nejkrásnější pláže na světě se nacházejí v Karibiku a návštěva kteréhokoli z ostrovů v něm nebude krokem vedle. Kvalitní pláže naleznou ale cestovatelé i v Evropě. Kromě zmíněné španělské například v Řecku, Portugalsku, na Kypru, jihu Spojeného království či na Sicílii.

Žebříček je sestavován podle algoritmu, který analyzuje milióny názorů, jež během roku uživatelé na TripAdvisor napíšou. Kromě nynějších pláží vyšel před časem také přehled nejlepších hotelů na světě. Prvenství v něm obsadil Viroth’s Hotel v kambodžském Siem Reapu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám