Hlavní obsah

V Praze vrcholí přípravy na největší středoevropský turistický veletrh

Novinky, jky

Doba letních dovolených se sice může zdát zatím daleko, skutečnost je ale taková, že rezervace letních termínů už jsou u mnoha cestovních kanceláří v plném proudu. A i ti, kteří jezdí „po vlastní ose”, se musejí pomalu začít rozkoukávat. A právě těm pro letošek zatím nerozhodnutým může ve výběru pomoci nadcházející veletrh Holiday World, který se bude konat od 15. do 18. února v areálu pražského holešovického Výstaviště.

Foto: Novinky

České regiony mají na veletrhu bohaté zastoupení.

Článek

Na letošním, již 27. ročníku se představí celkem 46 zemí světa a více než 100 cestovních kanceláří. Pro ty, kteří preferují cesty po České republice, bude pak na veletrhu velké množství stánků zastupujících české regiony a nejrůznější pamětihodnosti naší vlasti.

Podívejme se kupříkladu na program v tomto ohledu velmi aktivních jižních Čech. Jejich projekt seznámí zájemce s řadou nových produktů – na návštěvníky čekají pivní stezky mapující v šesti trasách regionální pivovary a minipivovary, zpracované běžecké trasy nebo nabídky pro vyznavače rybářského sportu. Nebudou chybět i Milevské maškary a jihočeské masopustní koblihy.

Slovensko hlavním partnerem

Letošní partnerskou zemí veletrhu je Slovensko. Toto partnerství není náhodné, naopak bylo vybráno na počest stého výročí vzniku Československa a 25. výročí samostatnosti obou republik. Na oslavu tohoto výročí je připraven na neděli 18. února pro československé manželské páry vstup na veletrh zdarma. Bezplatný vstup je připraven také pro pětadvacetileté (výročí obou republik).

Letošní veletrh nabídne i bohatý doprovodný program, přičemž neděle 18. 2. bude zaměřena na rodiny s dětmi, konat se budou dětská představení a soutěže. Chystají se i cestopisné besedy, projekce a výstavy. Promluví přední cestovatelé jako Jiří Kolbaba, Petr Horký, Miroslav Stingl a další.

Veletrh probíhá od čtvrtka do neděle, ve čtvrtek je určen jen odborníkům. Pro širokou veřejnost tak začne v pátek 16. února v 9:30. Standardní vstupné činí 150 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám