Hlavní obsah

Thajsko rozšířilo zákaz kouření na plážích o další letoviska

Novinky, mšv

Zákaz kouření na vybraných thajských plážích byl ve zkušebním provozu od loňského října. Úřady se nyní rozhodly pro jeho rozšíření na dalších 24 turistických pláží. Za nedodržení hrozí vysoké pokuty, v horším případě vězení nebo obojí. Informoval o tom britský Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Počínaje dneškem jsou kouření a odhazování nedopalků na plážích zakázány,“ uvedl ve čtvrtek Bannaruk Sermthong z Úřadu pro námořní a pobřežní zdroje (DMCR). „Kdokoli si bude chtít zapálit, musí tak učinit na místech k tomu určených, nikoli na plážích,“ dodal.

Rozhodnutí z thajského ministerstva životního prostředí přišlo poté, co byl zákaz od podzimu ve zkušebním provozu. Vztahoval se na celkem 20 pláží v provinciích Phuket, Prachuap Khiri Khan, Chonburi, Songkhla, Koh Samui a Pattaya. K zákazu se úřady rozhodly poté, co vedení DMCR ohlásilo, že úklidová četa našla na 2,5 kilometrech pláže Patong na Phuketu kolem 138 tisíc cigaretových špačků.

Podle úřadu tvoří nedopalky až třetinu veškerého plážového odpadu. Těm, kteří zákaz poruší, hrozí pokuta až do výše 100 tisíc bahtů (přes 64 000 korun), ale i rok vězení. V nejhorším případě oba tresty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám