Hlavní obsah

V Cannes se připravují na sezónu a uměle rozšiřují populární pláž

Novinky, mšv

V jihofrancouzském Cannes právě probíhají přípravy na novou sezónu. Ještě před květnovým zahájením slavného filmového festivalu by mělo být hotovo rozšíření populární městské pláže podél promenády Croisette. Na její zvětšení se doveze kolem 80 000 kubických metrů písku, uvádí agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Cannes rozšiřují známou plážVideo: Reuters

 
Článek

Pláž podél třídy Croisette, ale i koneckonců samotná promenáda jsou centrem města. V době konání festivalu se tu nepohybují jen filmoví fanoušci, ale i slavní herci, herečky či režiséři. Aby město lépe zvládlo nápor turistů v období festivalu, ale především pak během léta se rozhodla radnice rozšířit 1,4 kilometru dlouhou pláž zhruba o třetinu.

Kromě více místa pro turisty bude mít i praktickou funkci. Širší pás písku by měl pobřežní bulvár ochránit před případnými nárazy vln. Zhruba polovinu písku doveze loď z nedaleké pískovny u pobřeží. Ten se nejprve smíchá s mořskou vodou a poté se pomocí potrubí doslova „napumpuje“ ke zbytku pláže.

Ředitelé hotelů sídlících u bulváru tvrdí, že budou moci díky větší pláži ubytovávat více hostů. Někteří obyvatelé Cannes jsou k tomuto kroku ovšem skeptičtí. Podle nich se písek neudrží a odplave.

Reklama

Související články

Cannes - město slunce, luxusu a Zlaté palmy

Díky známému filmovému festivalu proslulé Cannes by asi navždy zůstalo malou rybářskou vesnicí na pobřeží Středozemního moře, nebýt britského kancléře lorda...

Výběr článků

Načítám