Hlavní obsah

Benátská restaurace, kde turistům naúčtovali skoro 30 tisíc korun za oběd, čelí pokutě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonští turisté, kteří si v jedné z benátských restaurací objednali skromné jídlo a obratem dostali účet na 1145 eur, se dočkali satisfakce. Bistru Osteria da Luca totiž hrozí pokuta až 20 000 eur (půl miliónu korun) za nedodržení zdravotních a hygienických norem. Po stížnosti si na restauraci totiž došlápla policie, ale i benátské úřady, uvedl Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Benátky. Ilustrační foto

Článek

Lokální noviny také uvedly, že pokuta souvisí i s uvedením nepřesného popisu zboží. Japonští návštěvníci si totiž mysleli, že si objednávají rybu za osm eur, ve skutečnosti se jednalo o cenu za 100 gramů. Kvůli těmto porušením, z nichž některá zatím nebyla formálně vznesena, čelí restaurace pokutě v řádu desítek tisíc eur.

Skupina japonských studentů, kteří navštěvují univerzitu v Boloni, se ale může těšit i na kompenzaci. Benátská asociace hoteliérů jim totiž nabídla, že se mohou do města vrátit a zdarma přespat v některém z luxusních hotelů.

Podle předsedy asociace Vittoria Bonaciniho totiž špatná zkušenost, kterou v restauraci prožili, vrhá na celé Benátky špatné světlo, a tak by to hoteliéři rádi alespoň nějak napravili. „Po dlouhé diskuzi jsme se rozhodli, že těmto čtyřem turistům nabídneme pobyt na dvě noci v některém z našich čtyřhvězdičkových či pětihvězdičkových hotelů,“ uvedl Bonacini.

Foto: Profimedia.cz

Bistro Osteria da Luca, kde k události došlo.

K nepříjemné události došlo koncem minulého týdne. Čtyři japonští turisté si v restauraci Osteria da Luca nedaleko náměstí sv. Marka objednali tři steaky, jednu smaženou rybu a vodu. Běžné jídlo je vyšlo na 1144 eur, tedy kolem 29 000 korun. Turisté se ihned obrátili na policii a podali oficiální stížnost. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám