Hlavní obsah

Exotický rezort prodávají v tipovací hře. Kdokoli ho může vyhrát už za 10 dolarů

Novinky, mšv

Vlezlé zimní počasí vyloženě nabádá k tomu vydat se někam za teplem. Třeba do středoamerické Panamy. Náhodou je tam teď k mání rezort Casa Cayuco Eco Adventure Lodge nacházející se na ostrově v provincii Bocas del Toro. Jeho majitelé se ho po několika letech rozhodli prodat netradičním způsobem — v internetové tipovací hře, do níž jeden lístek stojí 10 dolarů, tedy něco málo přes 200 korun.

Foto: Profimedia.cz

Pobřeží Bocas del Toro. Ilustrační foto

Článek

Američané Dave a Suzanne Smithovi kdysi pracovali pro korporátní společnosti. Tenhle způsob života jim ale nevyhovoval, a tak začali přemýšlet nad jinými možnostmi. Náhodou objevili, že středoamerická Panama má skvělé ceny nemovitostí, ale i dobrou migrační politiku. V pásu ostrůvků podél pobřeží provincie Bocas del Toro našli rezort Casa Cayuco a rozhodli se ho koupit.

„Byla to velmi impulzivní koupě, ale dopadlo to pro nás skvěle. Prodali jsme vše, od našeho domu po auta, a přestěhovali se do Panamy pouze se sedmi kufry a s penězi, co nám zbyly,“ vysvětluje Dave Smith.

Postupem několika let přetvořili malé útočiště v poměrně velký rezort, který láká novomanžele, rodiny s dětmi a zkrátka všechny, kteří si chtějí vychutnat svou chvilku v ráji. Cestovatelský portál TripAdvisor rezort řadí mezi pět nejlepších v Panamě, ale i ve Střední Americe obecně, píše Daily Mail.

Když před čtyřmi lety manželé rezort koupili, nebyl zde přívod elektřiny, internet ani podobné výdobytky civilizace. Američané zařídili solární systém, všechno technologické vybavení a podobně. Ani tak ovšem ostrovní ráj neztratil nic ze své panenské krásy.

Vítěz získá i finanční bonus

Nyní se ale manželé rozhodli svůj život posunout dál a rezort prodat. „Milujeme pohostinnost a rádi bychom v takovém prostředí vychovali i naše děti,“ tvrdí manželé, kteří mají zatím roční dceru. „Jsme ovšem připraveni na nové dobrodružství a chceme něco vybudovat společně od úplných základů,“ dodali.

Jelikož je rezort nyní zcela připraven na to, aby ho někdo převzal, rozhodli se manželé, že nechají na náhodě a štěstí, kdo bude v jejich díle pokračovat. Proto prodávají ostrovní ráj právě v tipovací hře.

Lístek do ní vyjde na zmíněných 10 dolarů a je už na každém člověku, kolik si jich koupí. Logicky čím větší počet, tím vyšší šance na výhru. Portál WinThisLife, přes který se hra koná, navíc hodlá novým majitelům poskytnout finanční injekci 50 000 dolarů, tedy přes milión korun. Alespoň něco „málo” do začátku.

„Mohli jsme si najmout manažery, kteří by se za nás o rezort starali. Ale myslíme, že náš nový projekt bude vyžadovat veškerou energii, kterou jsme do něj schopni vložit,“ tvrdí manželé a dodávají, že je pro ně především důležité, aby nový majitel nadále zaměstnával místní obyvatele, kteří se v rezortu starají o nejrůznější věci – od úklidu přes údržbu až po vaření.

Reklama

Výběr článků

Načítám