Hlavní obsah

Schovali kočku do kufru mezi oblečení. Na letišti dostali pokutu

Novinky, mšv

Není neobvyklé, že se cestujícím občas podaří v zapsaném zavazadle propašovat ledaco. Těžko říct, na co však mysleli jednadvacetiletí Nicholas Larrison a jeho přítelkyně Olivia Sari, když se takto pokoušeli převézt své půlroční kotě jménem Slim. To totiž doslova napasovali do kufru mezi oblečení a kontrola na letišti na to přišla. Pár dostal pokutu za převoz zvířete v krutých podmínkách, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo začátkem roku, kdy spolu mladí lidé letěli z pensylvánského města Erie do Tampy na Floridě. Svou kočku zavřeli do kufru mezi oblečení, na což ovšem upozornil bezpečnostní systém, kterým zavazadla procházejí.

Personál proto musel učinit bližší prohlídku, při níž kotě objevil. Podle vedoucího bezpečnosti na letišti Iana Boglea má každá přepravní společnost vlastní systém pro létání s mazlíčky. Propašovat je ovšem v zapsaném zavazadle není zrovna doporučený způsob.

Pár proto po zjištění dostal pokutu za převoz zvířat v krutých podmínkách a také za to, že nezajistil své kočce jídlo, vodu či vzduch na přečkání cesty. Proti ní se podle serveru Independent zatím majitelé zvířete neodvolali. Šestiměsíční kotě bylo dáno do jednoho z útulků ve městě, aby se o něj postarali.

Nejedná se rozhodně o první případ, kdy se cestující pokoušeli v zapsaném zavazadle převézt něco neobvyklého. Například aerolinky Virgin Atlantic zaregistrovaly například převoz živé zlaté rybky nebo celé mrtvé krávy stažené z kůže. Pasažéři se nicméně pokoušeli nechat si zapsat třeba i lednici či vanu, uvádí Independent.

Reklama

Výběr článků

Načítám