Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Užijte si ohňostroj, zajděte si do zoo zdarma

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli tu máme konec roku a s ním spojený silvestrovský ohňostroj. S bohatým doprovodným programem si ho můžete užít třeba v Novém Městě nad Metují. Podívat se zdarma na zvířátka můžete s dětmi na Nový rok v děčínské zoo.

Foto: Profimedia.cz

Přijďte se zdarma podívat na zvířátka do děčínské zoo. Ilustrační foto

Článek
Praha

Bobování zdarma

Přijďte si užít silvestr na bobech! V neděli odpoledne budou jízdy na prosecké bobové dráze pro děti zdarma, i pokud pojedou s rodiči. Kromě toho pro ně bude ve zdejší restauraci a ve stáncích zajištěno občerstvení, na parkovišti a na louce se můžou těšit na silvestrovský program. Více informací najdete zde.

Novoroční vycházka

Zahajte s dětmi Nový rok výletem! 47. ročník Pražského novoročního vejšlapu startuje v pondělí ráno z nádraží v Čakovicích a vybrat si můžete buď z 10kilometrové, nebo 27kilometrové trasy pro pěší. Cílovým místem je nedaleký Brandýs nad Labem. Další informace zde.

Vánoce u zvířat

Výjimečná vánočně laděná setkání u zvířat s komentovaným krmením nabízí v sobotu pražská zoologická zahrada. Její zaměstnanci budou zvířátkům předávat dárky, které jim lidé donesli na Štědrý den.

Středočeský kraj

Jízdy na řepařce

Projeďte se se svými ratolestmi na úzkokolejce! Na silvestra i na Nový rok se můžete zúčastnit jízdy na řepařské dráze – soupravy vyjedou ze stanice Kolín-Sendražice a pojedou přes Výrovnu až do Mlýnku a zpátky. Pro návštěvníky bude připraveno občerstvení a horké nápoje. Více informací naleznete zde.

Silvestr na zámku

Začněte slavit poslední den tohoto roku už odpoledne! Na zámku v Loučni chystají na silvestra speciální program – zástupci různých zemí, třeba Ruska nebo Austrálie, budou představovat svou zemi. Chybět zde nebude ani bílá paní. Další informace najdete zde.

Jihočeský kraj

Novoroční ohňostroj

Tisíc světelných efektů rozzáří na Nový rok večer za zvuků živé hudby kapely Trumpet Tune Brass oblohu nad Třeboní. Přijďte se na zdejší Masarykovo náměstí podívat na novoroční ohňostroj, který odstartuje úderem 18. hodiny. Podrobnosti naleznete zde.

Plzeňský kraj

Silvestr v zoo

Vyrazte s dětmi poslední den letošního roku do zoologické zahrady v Plzni! Čeká vás silvestrovská naučná stezka o ceny i chytání zlaté rybky, které ještě zbylo pár dárků. Odpoledne bude slavnostně uvítán poslední návštěvník v tomto roce. Více informací najdete zde.

Karlovarský kraj

Vycházka na Nový rok

Neseďte se svými potomky na Nový rok doma a udělejte si menší výlet! Klub českých turistů pořádá již 9. ročník novoročního výstupu na Zelenou horu nedaleko Chebu. Místo startu je libovolné, cílem je zdejší Bismarckova rozhledna. Další informace naleznete zde.

Ústecký kraj

Do zoo zadarmo

Zajděte se s nejmenší na Nový rok podívat na zvířátka! Zoologická zahrada v Děčíně nabízí v pondělí vstup pro všechny návštěvníky zdarma. Od 8 do 16 hodin bude možné navštívit areál zoo na Pastýřské stěně, expozice Rajské ostrovy bude v tento den uzavřena. Podrobnosti najdete zde.

Liberecký kraj

Novoroční horský výšlap

Udělejte si se svými dětmi první den roku 2018 výlet! Klub českých turistů zve na novoroční výstup na horu Kozákov, který se nachází nedaleko Semil. V Riegrově turistické chatě bude přichystáno občerstvení a všichni účastníci dostanou diplom, odznak a vrcholové razítko. Více informací naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Silvestrovské odpoledne

Zamiřte poslední den roku do Nového Města nad Metují! Na Husově náměstí na děti čeká silvestrovské odpoledne. Těšit se mohou na vystoupení kouzelníka, soutěže o ceny, přetahování starého a nového roku, přípitek a samozřejmě nebude chybět ani ohňostroj. Všechny děti si mohou dát čaj a párek v rohlíku zdarma. Podrobnosti zde.

Pardubický kraj

Procházka s rytířem

Projděte se o silvestrovském odpoledni historickou Litomyšlí s rytířem Toulovcem! Na komentované prohlídce si prohlédnete mimo jiné Krvavou uličku a dozvíte se něco o významných osobnostech města, třeba Bedřichu Smetanovi nebo Boženě Němcové, zdejších legendách či jak vůbec vznikl název Litomyšl. Další informace zde.

Vysočina

Výtvarná dílna

Současným českým street artem je inspirována výtvarná dílna pro děti od tří let, která se uskuteční v sobotu odpoledne v Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě. Po jejím absolvování získají děti zdarma členství v galerijním klubu Klubíčko. Na dílnu není nutné si s sebou brát jakýkoliv materiál.

Jihomoravský kraj

Sobotní pohádka

Uzavřete rok s divadelním představením pro děti. Vyrazte poslední letošní sobotu do Šardic nedaleko Hodonína, kde v sále U Orla odehrají ochotníci pohádku Dvanáct měsíčků. Inscenaci doplní i hudba i tanec, vstupné je dobrovolné. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Výstup na Praděd

Vystoupejte se svými ratolestmi na Nový rok na nejvyšší vrchol Jeseníků! Během pondělní vycházky na Praděd si můžete zakoupit novoroční pohlednice nebo upomínkové listy. Kromě toho můžete také přispět částkou dvacet korun na akci Novoroční čtyřlístek. Podrobnosti naleznete zde.

Zlínský kraj

Výlet na rozhlednu

Udělejte si v sobotu předsilvestrovský výlet! Během výšlapu na rozhlednu Zdeničku nedaleko Kroměříže si můžete prohlédnout stáje s odborným výkladem, ve Zborovicích se zase dozvíte něco o historii zpracování cukrové řepy. V kulturním domě ve Zdounkách můžete ochutnat silvestrovský punč. Další informace zde.

Moravskoslezský kraj

Pohádkový silvestr

Projděte se v neděli odpoledne k Mirkovu prameni blízko Vrbna pod Pradědem za dvanácti měsíčky a Maruškou s jahodami. Během vycházky se vypustí balón s novoročním přáním a těšit se můžete i na vystoupení kapely SAH Krnov, silvestrovskou tombolu, občerstvení a přípitek. Více informací zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám