Hlavní obsah

Plzeň letos opět chystá adventní prohlídky. Loni měly úspěch

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po loňské úspěšné premiéře se Plzeň vrátí ke speciálním adventním prohlídkám. Budou se konat po první čtyři prosincové víkendy, poslední se uskuteční v předvečer Štědrého dne. Zůstanou průvodci v kostýmech, lehce se změní téma.

Foto: Profimedia.cz

Adventní prohlídky se v Plzni loni uskutečnily poprvé. Ilustrační foto

Článek

„Už se nebudou tolik zaměřovat na to, jak se Vánoce slaví různě po světě, ale přiblíží účastníkům vánoční zvyky a tradice z Plzeňska,“ uvedla Barbora Živná z městské organizace Plzeň – Turismus.

Výpravy si vyslechnou třeba příběhy plzeňských betlémů, zjistí, co znamenají jednotlivé svíčky na adventním věnci nebo proč bylo důležité mít na štědrovečerním stole co nejvíce chodů a při hodování nekýchnout.

Trasa povede od radnice vánočně vyzdobeným historickým centrem, putování zakončí šálek horkého nápoje a ochutnávka vánočního cukroví ve sklepení Národopisného muzea. Prohlídky jsou určeny pro maximálně pětadvacet zájemců. „Loni se jich konalo v češtině devět a všechny byly vyprodané,“ řekla Právu Helena Prokopová z uvedené organizace.

Tři procházky vyčleněné pro německé turisty se podařilo obsadit zhruba ze tří čtvrtin. Letos bude českých prohlídek o jednu více, počet německých — ty se konají jen v sobotu — zůstane. Vstupenky jsou již v prodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám