Hlavní obsah

V Paříži mají první nudistickou restauraci. Okna jsou raději zatemněná

Po Londýně, Tokiu a Melbourne se otevřela tento týden i v Paříži první nudistická restaurace ve městě. Právo mít na sobě šaty mají v novém podniku v sedmém pařížském obvodu jen číšníci. Restaurace O'Naturel nabízí 40 míst a servíruje vybraná jídla, jako jsou foie gras, steaky, ryby a veganské speciality.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na rozdíl od londýnské restaurace Bunyadi ale nejsou jednotlivé stolky oddělené závěsy kvůli soukromí — v O'Naturel to vypadá jako v každé jiné restauraci. Stolky pro dva stojí v těsné blízkosti. Kvůli hygieně jsou ale na židlích potahy na jedno použití.

Hosté si po vstupu odloží v šatně, jdou se posadit a jedí nazí. Aby však místní obyvatelé neutrpěli při pohledu do oken podniku šok, jsou okna zakrytá neprůhlednými závěsy.

Za předkrm, hlavní jídlo a dezert zaplatí hosté elegantní restaurace 40 až 50 eur (1000 až 1300 Kč), informovala francouzská média.

V Paříži se letos také otevřela první veřejná nudistická zóna. Jednalo se však o dočasný experiment, přístupný byl do 15. října. Nacházela se v části Vincenneského lesíka a zabírala 7300 čtverečních metrů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám