Hlavní obsah

Surfování na moři? V Mnichově lze na prkně sjíždět divokou řeku

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Surfování je tradičně spjato s Austrálií nebo alespoň nějakým mořem. Ani jedno už ovšem není při tomto sportu nutností. Třeba v německém Mnichově vyrážejí surfaři za vlnami na kanál Eisbach, jenž je součástí řeky Isar. Přímo uprostřed města si mohou užít srovnatelně adrenalinovou zábavu jako třeba na slavné Bondi Beach v Sydney.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řeka Isar v Mnichově se stala oblíbeným místem surfařůVideo: Caters News, AP

 
Článek

Na rozdivočený kanál lze navíc vyrazit, ať je léto, nebo ulice pokrývá sníh – surfaře neodradí nic. Ani zákaz vstupu do řeky, který přestal platit až přes sedmi lety. Fanoušci surfingu nicméně Isaru brázdili už od 70. let minulého století, píše Huffington Post. Jakkoli se ovšem řeka může zdát bezpečnější, je to na ní vlastně náročnější než v moři.

Zatímco v moři se mohou surfaři částečně připravit, k vlně dopádlovat a posléze se na prkno postavit, na řece to nelze. Tam musí být člověk připravený hned, jak do ní vstoupí. A to vyžaduje samozřejmě určité zkušenosti, proto se nedoporučuje začátečníkům, aby si za svůj cíl zvolili právě Isaru.

„Mám v Mnichově známého, který mi o řece říkal po celý uplynulý rok. Nakonec jsem přijel do města na jeden den a chtěl jsem si zkusit surfování v novém prostředí. Oproti moři je to hodně odlišné, protože jedete pořád na stejné vlně a v podstatě se na ní musíte jen udržet,“ uvedl jeden z nadšenců Alexandru Streinu z Rumunska pro agenturu Caters News.

Řeka je ale také přirozeně mnohem chladnější než moře. I když například surfování se těší oblibě třeba i v Norsku, kde moře rozhodně teplé není. Navíc existuje i zcela zimní obdoba, zvaná ice surfing, která ale spíše vychází z windsurfingu a sjíždějí se při ní zamrzlé vodní plochy.

Reklama

Výběr článků

Načítám