Hlavní obsah

Švýcarsko otevře největší evropské sladkovodní akvárium. Představí na 10 tisíc ryb

Novinky, mšv

Švýcarsko se může pyšnit mnoha zajímavostmi, nově i největším sladkovodním akváriem v Evropě. To se bude pro veřejnost otevírat již tuto neděli ve městě Lausanne. Návštěvníci budou moci v několika nádržích zhlédnout na 10 000 ryb z pěti kontinentů, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Švýcarsku se otevírá největší sladkovodní akvárium v EvropěVideo: Reuters

 
Článek

Kromě ryb bude akvárium nazvané Aquatis také domovem pro plazy, rovněž z pěti kontinentů, kterými jsou mimo Evropu také Asie, Afrika, Oceánie či Jižní Amerika. Návštěvníkům se představí dvacítka rozmanitých ekosystémů v celkem 46 vodních tancích či teráriích.

„Cílem naší instituce je přiblížit návštěvníkům druhy, které nejsou třeba natolik známé. Mnozí je uvidí zcela poprvé. Je navíc dovoleno přijít skutečně blízko k teráriím i akváriím, aby si lidé mohli živočichy prohlédnout opravdu zblízka, včetně imitace jejich přirozeného prostředí,“ tvrdí ředitelka nové atrakce Angelique Vallee-Sygutová.

Také podle jednoho z hlavních investorů, Bernarda Russiho je posláním akvária Aquatis především vzdělávání než zábava. Mnoho z živočichů se řadí mezi ohrožené druhy a mají tak rozšířit povědomí o důležitosti ochrany životního prostředí, konkrétně vodních ploch.

Samotná akvária v budově jsou rozmístěna do dvou podlaží a celková rozloha je 3500 metrů čtverečních. Prohlídka bude končit v rozlehlém tropickém skleníku. Jen několik dní před slavnostním otevřením čekala celá řada terárií na své obyvatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám