Hlavní obsah

Venezuele hrozí odříznutí od světa. Jedenáct aerolinek zrušilo lety do země

Novinky, mšv

Jihoamerická Venezuela turisty vždy lákala na krásnou přírodu. Zemi teď ale hrozí metaforické odříznutí od zbytku světa. Několik aerolinek, včetně Aerolineas Argentinas, zcela zrušilo lety do venezuelského hlavního města Caracasu. Důvodem je podle serveru Daily Mail nestabilní situace ve státě, kde narůstá násilí, korupce či chudoba.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní město Venezuely Caracas

Článek

Kromě argentinské letecké společnosti zrušili linky do Venezuely i další přepravci, mezi nimi například Air Canada, Lufthansa či United Airlines, dohromady je aerolinek 11. Jako důvod uvedli mimo jiné slabou poptávku, problémovou vládu prezidenta Nicolase Madura, ale také špatné bezpečnostní podmínky, které představují hrozbu i pro samotné posádky letadel.

Kvůli operačním důvodům přestala létat společnost Aerolineas Argentinas. Vedení agentuře Reuters v srpnu uvedlo, že již nebude prodávat letenky do Caracasu, kvůli bezpečnostním problémům. Místo toho dostali cestující nabídku letět do Bogoty v sousední Kolumbii bez jakýchkoli poplatků za přebookování.

Je to krok, který vede k hlubší izolaci země, podle Daily Mailu je už jen několik přepravců, kteří do země nabízejí lety, nejedná se ovšem o frekventované linky. Turisté, kteří přesto budou chtít obdivovat nesporné krásy Venezuely, budou mít nyní mnohem těžší přístup do země, která kdysi platila za tu nejzámožnější v Jižní Americe.

Venezuela má co nabídnout

A že ve Venezuele je skutečně co vidět. Nachází se tu například nejvyšší nepřerušený vodopád na světě, Andělské vodopády měří úctyhodných 979 metrů a voda absolvuje nepřetržitý pád z 807 metrů. Přírodní artefakt je součástí hojně navštěvovaného národního parku Canaima, který byl jedním z nejčastějších turistických cílů v zemi.

Celkový počet návštěvníků Venezuely podle Světové banky klesl z 988 000 lidí v roce 2012 na 789 000 za rok 2015. Za posledních 12 měsíců mělo číslo podle Daily Mailu ještě o něco klesnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám