Hlavní obsah

V Dubaji vyroste luxusní kopie Benátek s podmořským hotelem

Novinky, mšv

O tom, že je Dubaj v současnosti městem udávajícím trendy a jednou z nejmodernějších metropolí světa, není pochyb. Nový plánovaný projekt však posune hranice ještě o něco dál. V nejznámějším arabském emirátu by totiž měla vyrůst kopie italských Benátek i se slavným náměstím Sv. Marka, která bude součástí luxusního rezortu. Informoval o tom britský Telegraph.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Pohled na Dubaj z nejvyšší budovy světa – Burdž Chalífa

Článek

Aby byla dubajská kopie nejslavnějšího plovoucího města více autentická, přímo z Benátek budou dovezeny i gondoly. Replika bude samozřejmě zahrnovat úzké uličky protkané sítí kanálů, vše má být součástí plovoucího a částečně podmořského rezortu. Arabské Benátky budou umístěné do souostroví nazvaného The World čili Svět, jež má imitovat podobu kontinentů.

Komplex se bude rozkládat na čtyřech palubách a nabídne 414 kajut. Celkem 180 z nich, včetně relaxačních wellness prostor a restaurací, má být pod vodou. Podle vizualizací by měly být pokoje kompletně prosklené a zvenčí kolem nich vzniknou korálové útesy. V luxusním zařízení bude možné ubytovat až 3000 hostů, kteří budou moci dorazit lodí, hydroplánem či helikoptérou.

Dubajské Benátky budou mít také 12 plovoucích pláží, kolem kterých rovněž vzniknou korálové útesy. Ani tím ovšem výčet nekončí. Vzniknout zde mají obchody a restaurace v benátském stylu a v budoucnu se zde má konat i benátský karneval – tedy, přesněji řečeno, jeho imitace. Očekává se, že stavba započne příští rok a hotovo by mělo být v roce 2020, kdy se bude v Dubaji konat mezinárodní výstava Expo.

Reklama

Výběr článků

Načítám