Hlavní obsah

Koulovačka v létě? Na Monínci si užívají sněhovou nadílku

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože v Česku vládnou letní teploty, na Monínci v Sedlci-Prčice si nejen děti, ale i dospělí užívají sněhovou nadílku. K vidění jsou kromě klasických koulovaček i sněhuláci nebo jízda na bobech.

Koulovačka v létě? Na Monínci si užívají sněhové nadílkyVideo: Novinky

 
Článek

Majitelé skiareálu loni nakoupili speciální zasněžovací techniku, která je schopna produkovat sníh i v plusových teplotách, a tak se ji rozhodli vyzkoušet už v srpnu.

„Chceme sezónu začít už na konci října, takže jsme novou techniku chtěli už vyzkoušet, a tak jsme to spojili. Udělali jsme tak radost návštěvníkům Monínce. Sníh je zde volně k dispozici,“ řekl Novinkám spolumajitel areálu Jaroslav Krejčí s tím, že za dva dny nasněžili 1200 metrů čtverečních sněhu.

Drahá legrace

Krejčí počítal s tím, že sníh vydrží více než týden, ale vzhledem k vedrům už si není tak jistý. Celá akce stála okolo 80 tisíc korun.

I tak je ale z prvního sněhu v létě nadšený, i díky reakcím návštěvníků, kteří tolik sněhu v létě prý nikdy neviděli. „Kopce sněhu jsou obsypané dětmi i dospělými, je tu veselo,“ usmívá se Krejčí.

Foto: archiv areálu Monínec

Lidé z umělého sněhu stavěli sněhuláky.

Během návštěvy Novinek se v areálu konala soustředění mladých fotbalistů, karatistů nebo finalistek Miss Prima Křivky 2017 a všichni se po společné sněhové bitvě shodli na tom, že takové osvěžení v horkých dnech přijde vhod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám