Hlavní obsah

Bangkok nově nabízí ubytování ve vězeňských celách

Novinky, mšv

Thajské věznice jsou nechvalně proslulé pro svou tvrdost a nekompromisnost. Turisté, kteří chtějí okusit jejich odlehčenou verzi, mohou nově využít ubytovacího zařízení, které se během léta otevřelo v Bangkoku. Pokoje jsou rámovány mřížemi, hosté obdrží i pruhovaná pyžama a místo klíče své vlastní trestanecké číslo. Oproti opravdovým věznicím je ale noc v Sook Station vyloženě med.

Foto: Sook Station

Návštěvníci hotelu mají větší komfort než skuteční trestanci v thajských věznicích.

Článek

Hotel sice nabízí návštěvníkům možnost strávit noc za mřížemi, ale k autentickým thajským věznicím má daleko. Kovové pryčny v pokojích rozhodně nepůsobí nepohodlným dojmem a interiéry společných hotelových prostor jsou až luxusní. Jediné, co skutečně evokuje celu, je snad stísněnost pokojů a snad ještě terasa obklopená vysokým železným plotem.

Ve chvíli, kdy se hosté ubytují na recepci, obdrží typické pruhované stejnokroje se svým vlastním registračním číslem, ale také složku s kriminálními záznamy. Co se týče hygieny, využít mohou společné sprchy jako v opravdovém vězení.

Aby si ovšem návštěvníci pobyt užili, mohou využít také servisu, jakého se skutečným trestancům nedostane. Navštívit mohou zkusit třeba vířivku. Jedna noc v hotelu vyjde v přepočtu na zhruba 800 korun.

Thajská vězení jsou známá pro svou brutalitu, tvrdost a nekompromisnost. Hlavnímu mužskému vězení Klong Prem je například přezdíváno velký tygr, protože údajně jí lidi zaživa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám