Hlavní obsah

Po hurikánu Katrina se stal zábavní park cílem průzkumníků i filmařů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se v roce 2005 přehnal jihem USA hurikán Katrina, zanechal za sebou enormní škody. Mnohá místa se rázem proměnila na opuštěná a zůstala tak dodnes. Například zábavní park Six Flags v New Orleans býval kdysi místem radosti, zatímco dnes se po jeho zchátralých a zničených atrakcích prohání leda vítr. Stal se ovšem oblíbeným lákadlem průzkumníků.

Foto: Profimedia.cz

Za soumraku působí park až strašidelně.

Článek

Zábavní park od roku 2005 chátrá, ačkoli už se několik společností pokoušelo o jeho rekonstrukci. Namísto rodin ale Six Flags láká urbexery, neboli průzkumníky opuštěných a zpustlých míst. Ruské kolo rezaví a horskými dráhami si začíná klestit cestu okolní porost. Když se setmí, působí některé atrakce vyloženě strašidelně — třeba starý kolotoč, ze kterého zbyla už jen otáčivá konstrukce.

Foto: Profimedia.cz

V parku se natáčelo i několik velkofilmů.

Není se vlastně čemu divit, že kromě průzkumníků láká park ještě filmové štáby. Natáčely se tu velké hollywoodské bijáky, třeba dva roky starý Jurský svět, Deepwater Horizon či Úsvit planety opic.

Ještě v roce 2009 se společnost Six Flags, která provozuje desítky zábavních parků v USA, pokusila park obnovit a vytvořit svůj někdejší největší park. Velkolepé plány se ovšem nikdy nenaplnily.

Foto: Profimedia.cz

Horské dráhy prorůstají křovinami a porostem.

Park nedávno navštívil průzkumník a fotograf Matthew Christopher. Podle něj, je tento konkrétní park unikátem. „Podle mě není v současnosti na světě místo jako toto. Jsou tu i další parky, ale tenhle je unikátní. Narazit na pestrobarevné dráhy, které jsou pomalu pohlcovány křovím a travinami, to podle mě hodně vypovídá o době, ve které žijeme,“ tvrdí fotograf.

Park navíc není úplně bezpečným místem. Prohánějí se jím aligátoři i další divoká zvířata. Při nedostatečné pozornosti se návštěvníci mohou velmi snadno zranit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám