Hlavní obsah

Zákazů v Benátkách přibývá. Chystá se nová kampaň

Novinky, Martin Vlk

Jste tady vítáni, ale musíte hrát podle pravidel. Nebo zaplatit pokutu. Taková je zpráva benátských úřadů, které přicházejí s novou kampaní, jež má turisty přimět k adekvátnímu chování. Město se totiž potýká s návalem turistů a místní obyvatelé začínají ztrácet veškerou trpělivost. O kampani informoval britský Independent.

Foto: Profimedia.cz

Benátský most Ponte di Rialto. Ilustrační foto

Článek

Členka městské rady Paola Marová, která je zodpovědná za cestovní ruch, britskému Independentu oznámila, že kampaň s názvem #EnjoyRespectVenezia vypukne současně s letním přílivem turistů. Poběží na sociálních sítích, na webových stránkách městské rady, ale také ve formě plakátů po celém městě a letáčků, které budou k dispozici na místech, jako je hlavní nádraží.

Zakázané chování v Benátkách

Návštěvníci budou upozorňováni, aby neplavali v kanálech, neprovozovali piknik ve veřejných prostorách, příliš dlouho se nezastavovali na mostech, nezanechávali po sobě odpadky, nejezdili na jízdních kolech po městě a nenavštěvovali památky v plavkách.

Pokud některý ze zákazů návštěvník města poruší, bude mu udělena pokuta ve výši 25 až 500 eur (asi 650 až 13 tisíc korun).

Kampaň je reakcí na nezodpovědné chování turistů. Před několika dny skočila skupinka belgických mladíků do kanálu z jednoho z benátských mostů. Prozradilo je video, které sami zveřejnili na internetu. Další incident se stal v srpnu minulého roku, kdy jeden z turistů skočil z nejznámějšího mostu Ponte di Rialto a následně jej srazilo vodní taxi. Následkům zranění podlehl v nemocnici.

Zákazů je čím dál víc

Zákazy v Benátkách nejsou novinkou. V poslední době Independent oznámil, že Benátky zakázaly vznik nových restaurací s rychlým občerstvením a zavedly oddělené linky pro místní a pro turisty na populárních motorových loďkách Vaporetto.

Mezi dalšími plány je například zpoplatnění návštěvy hlavního náměstí svatého Marka či zákazy používání zavazadel na kolečkách a vzniku nových ubytovacích zařízení v historických částech města.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám