Hlavní obsah

Kuba zažívá hotelový boom, má už plány na 110 nových hotelů

Novinky, Barbora Sirová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém roce navštívil Kubu enormní počet turistů. Největší ostrov Karibiku navštívily čtyři milióny lidí. Zahraniční investoři se sem jen hrnou a hotely tu budou růst jako houby po dešti. Kubánské ministerstvo cestovního ruchu má ve svém portfoliu aktuálně 110 plánů na výstavbu nových hotelů. Své brány zanedlouho otevře i první místní pětihvězdičkový hotel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kuba chce do konce roku vybudovat 4000 luxusních hotelových pokojůVideo: Reuters

 
Článek

Na ostrov jezdí čím dál více turistů, a to sem láká i zahraniční investory. Právě s nimi kubánská vláda na nových projektech spolupracuje. Jen do konce roku má přibýt 4020 luxusních hotelových pokojů a do roku 2030 jich má být 104 tisíc.

V současné době se na havanském pobřeží staví hotel Prado y Malecon, který financuje španělská firma Iberostar. Nedaleko něj vyrůstá hotel Packard, do nějž investovala francouzská společnost Accor. A už jen pár posledních úprav dělí od otevření také první pětihvězdičkový hotel na Kubě, Gran Hotel Manzana Kempinski. I ten stojí v kubánské metropoli.

Kubánci doufají, že desítky nových hotelů pomohu udržet stálý růst cestovatelského zájmu o ostrov. Zatímco někteří turisté mají strach, že nové komplexy budov naruší historický ráz země, většina místních obyvatel v nich spatřuje velký potenciál v podobě nově vytvořených pracovních míst i podpory kubánské ekonomiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám