Hlavní obsah

Na cestě Obřím dolem na Sněžku se zbortila lávka, průchod je omezen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na frekventované výstupové turistické cestě Obřím dolem z Pece pod Sněžkou na Sněžku se zbortil dřevěný mostek. Nevydržel nápor sněhu a jeden z jeho nosníků se prolomil. Průchod přes lávku je možný pouze s velikou opatrností. Ve čtvrtek o tom informoval mluvčí správy Krkonošského národního parku Radek Drahný.

Foto: Archiv Správy KRNAP

Vzdálený pohled na Obří důl. Ilustrační foto

Článek

Dřevěný mostek se nachází v Rudné rokli na jihozápadním svahu Sněžky a vede přes Rudný potok. Leží v těsné blízkosti bývalé vodárny, která v minulosti dopravovala vodu na Sněžku.

Opravu mostku chystá správa parku na příští týdny, protože přístupová cesta k němu je zatím pod sněhem. Chce jej opravit do startu letní turistické sezóny.

Na hřebenech Krkonoš nyní leží kolem 30 centimetrů sněhu, a to zejména na severně orientovaných svazích. Na jižních svazích je nesouvislá pokrývka. V lavinových katastrech platí nejnižší první stupeň z pětibodové škály.

Reklama

Výběr článků

Načítám