Hlavní obsah

Nudné přespání? Do tchajwanského hotelu míří hosté kvůli potopené lodi

Novinky, mšv

Sauny či tělocvičny už dnes patří mezi standardní vybavení lepších hotelů. Potápěčský bazén, navíc 21 metrů hluboký, ale jen tak někde nenajdete. Kde ho ale nalézt můžete, je nové ubytovací zařízení na Tchaj-wanu. To hostům nabízí unikátní průzkumnický zážitek, aniž by k němu potřebovali moře. Na dně bazénu najdou potopenou loď či podvodní jeskyně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hotel na Tchaj-wanu má potápěčský bazénVideo: AP

 
Článek

Vyžití v hotelu Divecube najdou jak začátečníci, tak i pokročilí potápěči, kteří si v plné výstroji mohou troufnout na průzkum všeho, co dno nabízí. Na určitých místech je navíc bazén prosklený a lze skrze něj vidět do zdejší restaurace či naopak. „Doufám, že v budoucnu budou moci podobná zařízení nabídnout lidem plnohodnotný potápěčský zážitek, aniž by museli opouštět město a vydat se do zahraničí k moři,“ řekl pro agenturu AP manažer hotelu Jim Wang.

Hoteloví hosté budou potěšeni, že je bazén rozdělen do pěti různě hlubokých sekcí, z nichž ta nejmělčí má 1,3 metru a ta nejhlubší 21. Každý sektor je koncipován na rozdílné tréninky. „Kromě potápění s výstrojí a kyslíkovou bombou, jsou ty mělčí ideální také na volné potápění se zadržováním dechu či šnorchlování,“ vysvětluje Wang. V hlubších bazénech pak návštěvníci najdou nejrůznější tunely, kterými se dá proplavat.

Na první lekci potápění v životě došli také Weison Tseng se svou známou Jovial Kchuová. „Instruktor nám vše vysvětlil, není to tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát. Tak jsme se ihned podívali do útrob potopené lodi. Je skutečně detailní, jsou v ní plesnivé truhly, zašlé obrazy, skoro se mi chtělo začít hledat poklad,“ tvrdí Kchuová. Zatímco si nadšení potápěči vesele plavou bazénem, zároveň se starají o rozptýlení hostům, kteří v restauraci čekají na jídlo a mohou je skrze okna pozorovat.

Nejhlubší hotelový bazén mají v Itálii

Hotel na Tchaj-wanu si vzal inspiraci z italského bazénu Y-40, který se nachází v lázeňském zařízení v Montegrotto Terme. Ten je nejhlubší na světě, dosahuje neuvěřitelných 40 metrů. [celá zpráva]

Za jinou podvodní atrakcí se mohou turisté vydat do Bruselu. Tam se koncem loňského roku otevřela netradiční restaurace The Pearl, která leží na dně bazénu. Strávníci do ní nejprve musejí nejprve doplavat, pokud nemají zkušenosti s potápěním, instruktor je před vstupem do bazénu krátce vyškolí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám