Hlavní obsah

Luxusní hotel v Gruzii je postaven z nákladních kontejnerů

Novinky, dov

Ohromující scenérie zasněžených horských vrcholků a lodní kontejnery. Dnes tyhle dvě věci patří k sobě v gruzijském lyžařském resortu Gudauri, kde byl na konci února otevřen nový hotel Quadrum. Stojí ve výšce celých 2200 metrů nad mořem a jeho minimalistický, jednoduchý styl už učaroval mnoha návštěvníkům.

Foto: Hotel Quadrum, copter.ge

Hotel v gruzínských horách byl postaven z nákladních lodních kontejnerů.

Článek

Na tvorbě neobvyklého objektu vysoko v horách se podíleli rovnou dva gruzínští architekti, kteří si už od začátku přáli, aby stavba co nejméně zasáhla své okolí. „Byly použity místní lokální produkty, které nezatěžují prostředí,“ uvedli Sandro Ramishvili a Irakli Eristavi. Irakli dokonce studoval v Bratislavě a dnes jako architekt pracuje v Prešově. Využití lodních kontejnerů přitom už není ve světě nijak velkou novinkou, nabízí ovšem velmi širokou škálu využití a originalitě se meze nekladou.

Tvar Quadrumu, jeho pyramidově poskládaných kontejnerů, je inspirován špičatými vrcholky hor a v kaskádách kopíruje terén, na kterém je postaven. Každý jeho kontejner má v sobě jednoduché, moderně zařízené pokoje s panoramatickým výhledem na zasněžené vrcholky z teras. Stavba hotelu přitom nijak nepoškodila okolní prostředí a hotel se snaží být co nejvíce ekologicky přátelský.

Do budoucna plánují tvůrci Quadrumu k hotelu přidat ještě saunu a bazén — přístavbu chtějí dokončit nejpozději do roku 2018. Zatím si hosté Quadrumu mohou užívat lyžování v přilehlém resortu a dalších outdoorových aktivit. Komfort a poklidnou atmosféru tu mohou návštěvníci vyhledávat po celý rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám