Hlavní obsah

V Česku loni přibylo turistů, nejvýrazněji v Karlovarském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během uplynulého roku se zvýšil počet turistů, kteří do Česka zamířili. Oproti roku 2015 se jejich počet zvednul o 6,9 procenta na 18,4 miliónu a počet přenocování o 5,4 procenta. Nejvíce lidí přijelo z Německa a ze Slovenska, nejvýrazněji se návštěvnost zvýšila v Karlovarském kraji. Vyplývá to z údajů, které ve středu zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle ČSÚ do hromadných ubytovacích zařízení přijelo 9,3 miliónu zahraničních hostů, což meziročně představuje 9,8procentní nárůst. Počet přenocování zahraničních hostů se zvýšil o 8,3 procenta.

V regionálním členění zaznamenali nárůst ve všech krajích, ale nejvíce se dařilo provozovatelům z Vysočiny. Co se týče návštěvnosti, ta se nejvýrazněji zvedla v Karlovarském kraji, a to o 13,2 procenta, z pohledu přenocování na tom byl nejlépe kraj Ústecký.

Zahraničních návštěvníků přijelo v roce 2016 více než v předchozím roce. „Klesl sice zájem o ubytování ze strany hostů z Ruska nebo Japonska, ale více sem jezdili Němci, Slováci i Poláci. Česko meziročně přilákalo také více turistů z Číny, Jižní Koreje, Tchaj-wanu a Izraele,“ doplňuje Pavel Vančura, vedoucí oddělení statistiky cestovního ruchu ČSÚ.

Reklama

Výběr článků

Načítám