Hlavní obsah

Dubaj chystá rekordní gastronomický festival

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když dva dělají totéž, není to totéž. Když se konají gastronomické festivaly v Praze, obvykle trvají den, maximálně víkend. Čtvrtý ročník dubajského food festivalu bude trvat přesně 17 dní. Účastnit se ho budou světové gastronomické špičky a chybět nebude ani známý kuchař Gordon Ramsay.

Foto: Dubai Tourism

V Dubaji se mísí světové kuchyně. Můžete si tu dát americký hamburger, italské těstoviny, japonské sushi či nepálské momo knedlíčky.

Článek

Už 23. února se rozjede kolotoč obřího food festivalu v Dubaji. Potrvá až do 11. března a již nyní je jisté, že podobnou gastronomickou akci nepamatuje nejen Dubaj, ale ani celé Spojené arabské emiráty. Celé akce se má totiž účastnit neskutečných tisíc stravovacích zařízení. Můžete být sebevětší jedlík, milionář, ale pokud neumíte zpomalit chod času, návštěvu všech rozhodně nestihnete.

"Prostřednictvím 17denního menu plného neuvěřitelných kulinářských zážitků chceme propojit návštěvníky ze všech koutů světa," řekl ředitel dubajského vládního úřadu pro turismus Issam Kazim.

Pouliční jídlo ze čtyř kontinentů

Nejen návštěvami luxusních restaurací živ je člověk. Dubajský food festival se bude totiž po dobu tří dnů, od 23. do 25. února, věnovat i tomu nejlepšímu ze street foodu. Pouliční stánky plné vybraných typických pouličních pokrmů ze čtyř kontinentů budou otevřené v centru Dubaje, v Burj Parku. To vše doplní soutěže, lekce známých šéfkuchařů a nejrůznější ochutnávky.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Pohled na Dubaj z nejvyšší budovy světa - Burdž Chalífy.

Food Festival je posledním ze série lákadel, kterými se Dubaj snaží zaujmout turisty z celého světa. I v rámci České republiky jde o jednu z nejúspěšnějších destinací co do meziročního růstu, ročně ji aktuálně navštíví přes 50 tisíc Čechů.

Reklama

Výběr článků

Načítám