Hlavní obsah

Rodný dům herecké legendy 50. let bude zpřístupněn veřejnosti

Novinky, dov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to už víc než 30 let, co svět opustila jedna z nejkrásnějších hereček 50. let. Na Grace Kellyovou, ikonickou krásku a monackou kněžnu, nelze jen tak zapomenout. Na památku své matky chce kníže Albert II. v příštím roce zpřístupnit veřejnosti její rodný dům.

Foto: Profimedia.cz

V tomto domě obdržela Grace Kelly žádost o ruku od monackého knížete Rainiera III.

Článek

Dům v pensylvánské Filadelfii, kde Grace Kellyová vyrůstala, koupil monacký kníže Albert II. za 754 000 dolarů (téměř 19 miliónů korun) na konci roku 2016. Protože rezidence leží v poklidném sousedství East Falls, neměla by být prvoplánově užívána jen jako muzeum. Rodina Kellyových dům s šesti ložnicemi a čtyřmi koupelnami vlastnila do 70. let, kdy jej následně prodala.

Jako poslední v něm po 40 let žila Marjorie Bamontová, která residenci nechvalně proslavila poté, co v ní v roce 2013 bylo nalezeno 14 hlady týraných koček. Několik z nich bylo už pošlých, žena mrtvá zvířata nechala válet po domě, který byl již tak zamořen blechami a kočičími výkaly.

Po renovaci, kterou dům nutně potřebuje, by měl být k dispozici pro veřejné akce. Princ do něj plánuje umístit regionální kanceláře Nadace princezny Grace a její americkou knižní sbírku.

Rodný dům Grace Kellyové postavil v roce 1935 její otec John B. Kelly, trojnásobný vítěz zlatých olympijských medailí. O 20 let později, kdy byla herecká kariéra Grace na vrcholu, přijala populární kráska právě v tomto domě nabídku k sňatku od otce současného knížete Alberta II., monackého knížete Rainiera III. Grace Kellyová zemřela v roce 1982 při automobilové nehodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám