Hlavní obsah

Jeden ze sedmi přírodních divů světa z pohledu dronu

Novinky, dov

Komplex vodopádů, rozkládající se společně s přírodním parkem na hranicích Argentiny a Brazílie, uchvacuje svou scenérií snad všechny cestovatele. Ne nadarmo se Iguacu řadí mezi sedm přírodních divů světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se na vodopády Iguacu z ptačí perspektivyVideo: AP

 
Článek

Vodopády Iguacu bez problémů předčí slavné Niagarské i Viktoriiny vodopády — na šířku mají přes tři kilometry a voda z nich spadá z celkové výšky 70 metrů. Iguacu uchvacují cestovatele putující Jižní Amerikou už léta. Nejlepším časem pro jejich návštěvu je období dešťů, které přichází koncem března, když jsou vodopády v plné síle.

Iguacu jsou přístupné z obou stran, Argentiny i Brazílie a vodopády obklopuje více jak 100 kilometrů čtverečních národního parku, pralesa dodnes netknutého člověkem. Z břehů brazilské strany je překrásný výhled na celou šíři vodopádů, ze strany Argentiny se můžete vydat ještě blíž pomocí můstků, které jsou natažené mezi jednotlivými ostrůvky.

V blízkosti vodopádů neslyšíte nic jiného než jen mocný řev valící se vody a bez pláštěnky budete během okamžiku mokří až na kost. I tak se ale jejich návštěva zařadí mezi zážitky, které vám navždy utkví v paměti.

Iguacu patří mezi takzvaných sedm přírodních divů světa, k nimž se dále řadí například ostrov Komodo v Indonésii či vietnamský záliv Ha Long nebo celá Amazonie. Žebříček sedmi nejhezčích krás byl vyhodnocen na základě celosvětového hlasování v anketě, kterou inicioval švýcarsko-kanadský dobrodruh Bernard Weber.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám