Hlavní obsah

Na rakouský Stubai jezdí nejmodernější lanovka v Alpách

Pokud plánujete vypravit se kvůli lyžování například do Rakouska, sjezdovky nemusí být to jediné, co upoutá vaši pozornost. Na Stubaiském ledovci byl totiž nedávno zahájen provoz nejmodernější a zároveň nejdelší lanovky svého druhu v Alpách. Kromě praktičnosti pak upoutá i její designový vzhled.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Stubaiském ledovci zahájila provoz nejdelší lanovka v AlpáchVideo: Stubai Glacier

 
Článek

Lanovka 3S Eisgrat na své celkové délce 4,7 kilometru nabízí 48 moderních kabin a každou hodinu dokáže přepravit až 3000 pasažérů. Součástí projektu je i nová sjezdovka o délce 3,8 kilometru, která vede od stanice lanovky uprostřed cesty až do údolí.

Lanovka láme ovšem i rekordy finanční, stála totiž 64 miliónů eur (1,72 miliardy korun), což je vůbec nejvíc peněz, které kdy nějaký rakouský provozovatel do takového projektu investoval. „Už když jsme téměř před osmi lety s tímto projektem přišli, byli jsme si vědomi jeho velikosti. Teď, když vidím výsledek, jsem dojatý. Je to pro mě a pro Stubaiský ledovec opravdu výjimečná událost,“ tvrdí předseda představenstva Rainhard Klier.

Stubaiský ledovec se nachází 45 minut jízdy o Innsbrucku a jedná se o největší ledovcovou lyžařskou oblast v Rakousku. Pro rodiny s dětmi může být výhodou, že děti do 10 let zde mají lyžování zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám