Hlavní obsah

V Brooklynu se zrodila restaurace s tematikou Harryho Pottera

Novinky, dov

V New Yorku se objevila lákavá novinka pro fanoušky brýlatého čaroděje. Restaurace Pasta Wiz, jejíž interiér byl inspirován Harry Potterem, by neměla uniknout žádnému skalnímu fanouškovi. Přeci jen - kdo ví, jak dlouho se kouzelnický podnik udrží na svém místě.

Foto: Profimedia.cz

Restaurace vyrostla v New Yorku.

Článek

Dřevěné lavice, voskové svíce, velká kožená křesla a mohutné lustry visící u stropu. Majitel Pasta Wiz, Alex Dimitrov, si vyšperkoval svůj podnik do stylu příběhu o oblíbeném čaroději poměrně věrně, ale jeho konání může mít jistý zádrhel.

„Tohle místo je prostě kouzelné, a tak ke mně inspirace Harry Potterem přišla naprosto přirozeně,“ uved majitel pro web Huffington post.

Moudrý klobouk a špagety na jednom místě

Restaurace byla otevřená teprve 6. ledna a už teď se spekuluje, jak dlouho vydrží. Pasta Wiz sice vypadá magicky, ale potenciální konflikt kvůli licenci Harryho Pottera by mohl vzniknout se studiem Warner Bros. nebo samotnou J. K. Rowlingovou. Dimitrov ovšem neprodává nic, co by s brýlatým čarodějem mělo cokoliv společného, a tak je přežití jeho podniku možná v bezpečí.

Co je kromě výzdoby na celém podniku zajímavé? Na menu bohužel nenajdete nic, co by se světem Harryho Pottera mělo cokoliv společného. Podnik nabízí ve velké míře domácí těstovinové speciality (např. „magické masové koule“ s domácími špagetami), palačinky, zmrzlinové pochoutky nebo smoothie.

Dmitrov ale slibuje pravé kouzlo kuchyně — od okamžiku, kdy si zákazník objedná své jídlo, obdrží svou porci během tří až pěti minut. Pasta Wiz najdete na adrese 60 North 1st Street ve Williamsburgu a dobrým jídlem tam zájemci mohou oslavit i velké výročí slavné knižní série. Letoškem totiž uplynulo 20 let od vydání prvního dílu Harryho Pottera.

Reklama

Výběr článků

Načítám