Hlavní obsah

Silné deště proměnily legendární skálu v obří vodopád

Novinky, jky

Pro některé životní zážitek, pro jiné život v ohrožení. Výjimečné záběry pořídili v Austrálii turisté, kteří se vydali spatřit masivní monolit Uluru (známý často jako Ayersova skála) zahalený do mraků. Když se z nich spustil silný déšť - naskytl se mnoha turistům výjimečný pohled. Skála se stala hostitelem mnoha obřích vodopádů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Silný déšť vytvořil na Ayersově skále vodopádyVideo: AP

 
Článek

Ti, kteří přeháňky zažili, je popisují jako šílenou bouři doplněnou přívalovými dešti. Pro mnohé se tak návštěva národního parku Uluru změnila nečekaně ve velké dobrodružství. Záběry vodopádů na skále jsou výjimečné a podle australského meteorologického ústavu byla takto silná noční bouře úkazem, ke kterému dochází přibližně dvakrát za sto let.

Šest turistů v oblasti mělo velké štěstí, protože už se o jejich zdraví vážně obávaly i australské bezpečnostní složky. Čtyři ze šesti pohřešovaných osob byly zachráněny helikoptérou již v úterý a zbylé dva turisty našly  záchranné složky ve středu. Dva turisté nalezení ve středu se snažili dojít pěšky do nejbližšího města a museli být po záchraně ošetřeni.

Foto: Handout, Reuters

Ayers Rock se změnila v jeden velký vodopád.

Ačkoliv mohli turisté pořídit výjimečné fotografie a záběry, pro tamější obyvatele byla situace výrazně horší. Mnoho měst bylo kompletně odříznuto od okolí a desítky domů musely být evakuovány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám