Hlavní obsah

Krásy Turracher Höhe si užívají rodiny s dětmi i milovníci freestylu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká republika nenabízí jistotu sněhu ve všech částech zimy. I proto se Češi často poohlížejí po nějaké destinaci v okolí naší vlasti, kde je sníh takzvaně jistý. I díky tomuto atributu si získalo značnou popularitu středisko Turracher Höhe ležící na pomezí rakouských spolkových zemí Korutan a Štýrska. Celkem 42 kilometrů sjezdovek s jistým sněhem láká každý rok nejen lyžaře, ale i milovníky snowboardingu.

Foto: Österreich Werbung

Zábavy si užijí dosyta malí i velcí návštěvníci.

Článek

Na Turracher Höhe končí lyžařská sezóna pravidelně až v první květnový den. Do konce té stávající tak zbývají zatím více než čtyři měsíce. A zatímco mladí vyznavači zimních sportů se vyřádí ve snowparku, který je v současnosti hotspotem freestylové scény, v zábavní části se mohou vaše ratolesti radovat z dobrodružných jízd na novém dětském svahu.

Snowpark má trať pro začátečníky, středně pokročilé i pokročilé a denně o ni profesionálně pečují specializovaní zaměstnanci. Uchvacující prvky zajišťují ve snowparku dlouhém 1,5 kilometru dostatek zábavy pro freeskiery a snowboardisty všech úrovní výkonnosti. Vlastní výkony lze točit pomocí napevno nainstalovaných kamer a videa vkládat přes chytrý telefon ze sjezdovky přímo na sociální sítě.

Foto: Österreich Werbung

V Turracher Höhe se vyřádí nejen milovníci klasického lyžování.

Novinkou je od této zimy tzv. „Nockyho zimní čas“ – dětský svah na sjezdovce Wildkopf. Vybudovaná dětská zážitková zóna je vyladěna pro potřeby malých lyžařských dobrodruhů, kteří již stojí na prkýnkách s jistotou. Zábava na kolejích v podobě dráhy Nocky Flitzer není ale jen zimní záležitostí – dráha bude fungovat i v létě.

Sáňkování a raclette

Protože však zdaleka ne všichni chtějí na prkýnkách metat salta, jistě mnozí ocení spíše kvalitu běžeckých tras. Ty sice nejsou nikterak extrémně dlouhé, ale o to jsou malebnější. K dispozici jsou čtyři různé lyžařské stopy v celkové délce 15 kilometrů. Četné zimní turistické cesty vedou limbovými lesy, přes zasněžené horské louky a podél tří horských jezer.

Foto: Österreich Werbung

Klasická gastronomie se z Turracher Höhe rozhodně nevypařila

Příjemné a zároveň romantické jako z prospektu jsou vyjížďky na saních tažených koňmi. Tradicí se již staly sáňkařské večery, které se konají vždy v úterý a čtvrtek od 20.00 do 21.30 hodin na výborně osvětlené sjezdovce Sonnalm (1 km).

A když si ještě navíc dopřejete tradiční raclette v chatě Sonnalm či vepřovou pečeni v chatě Meizeit, můžete si být jisti tím, že bude váš zážitek opravdu tradiční.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám