Hlavní obsah

Africká pustina umí překvapit záplavou oranžových květin

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblast Jihoafrické republiky zvaná Namaqualand je po většinu roku jen nehostinnou a suchou pustinou. Každé jaro však přitahuje spousty turistů, jelikož se země zahalí do záplavy výrazně oranžových či bílých květin. Drsná krajina se tak na krátké období stává přívětivější a hlavně velmi lahodí i oku.

Foto: Profimedia.cz

Na jaře je oblast vyhledávaným turistickým cílem. Tohle roční období zde ale začíná v srpnu.

Článek

Turisté se sjíždějí především do jihoafrické části Namaqualandu, kde leží národní park Namaqua. Ten se nachází zhruba pět hodin jízdy od Kapského města. Díky záplavě květin se do oblasti pořádají organizované výlety přímo po stopách pestrobarevných rostlin. Málokdo by řekl, že uprostřed tak vyprahlé země může bujet tolik života, ač je to jen na několik týdnů.

Foto: Profimedia.cz

Za květinami turisté míří hlavně v srpnu a září.

Nutno podotknout, že jaro na jih Afriky přichází v období, kdy v Evropě pomalu začíná podzim. Záplavu květin proto turisté jezdí obdivovat během srpna, září a někdy i v říjnu.

Foto: Mapy.cz

Národní park Namaqualand

Hlavní květinová trasa se nachází ve zmíněném národním parku, ale kaleidoskop barev si mohou cestovatelé vychutnat i o něco dále v malé části parku West Coast, v rezervaci Postberg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám