Hlavní obsah

Z Varů i jinam než do Ruska. Nově se bude létat do Düsseldorfu

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od konce března začne mezi Karlovými Vary a německým Düsseldorfem přepravovat cestující historicky první letecká linka. Jedná se vůbec o první přímou leteckou linku, kterou se podařilo dojednat na západ od českých hranic. Dosud se do Karlových Varů létalo zejména z Ruska.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Karlovy Vary

Článek

„Zavedení nové pravidelné letecké linky je mimořádnou událostí, která znamená atraktivní příležitost přivést k nám do regionu návštěvníky z další německé destinace a otevřít kraj přílivu turistů,“ uvedl náměstek karlovarské hejtmanky Martin Hurajčík. „Stejně tak budou mít možnost lidé z kraje využít letecké spojení pro návštěvu oblasti Severního Porýní-Vestfálska,“ pokračoval náměstek.

„Uvědomujeme si, že lety do Düsseldorfu samozřejmě nepokryjí výpadek v počtu turistů především z Ruské federace, o které letiště v minulosti přišlo, ale otevírají novou cestu k rozvoji letiště a cestovního ruchu v kraji,“ dodal Hurajčík.

Lety mezi Karlovými Vary a Düsseldorfem budou provozovány ve čtvrtek a v neděli. Podle mluvčího letiště Radka Zábranského to poskytuje atraktivní možnost pro německé i české cestovatele navštívit druhou zemi jak na krátkodobou návštěvu, tak i na delší cesty a pobyt. „Obě destinace nabízejí svým návštěvníkům širokou škálu poznávání a aktivit,“ upozornil Zábranský s tím, že lety budou provozovány letadlem typu Boeing 737-700 o kapacitě celkem 148 míst.

Reklama

Výběr článků

Načítám