Hlavní obsah

Britské aerolinky uspořádaly balet 11 000 metrů nad zemí

Novinky, mšv

Při letu mezi Londýnem a Moskvou se uskutečnilo vůbec první představení v oblacích. Britské aerolinie British Airways společně s tanečníky moskevského baletu a pěvkyní Catherine Jenkinsovou dopřáli divákům operní a baletní zážitek ve výšce 11 000 metrů nad zemí. Informaci o tom, zda měli cestující, kteří tyto hudební formy nemají v lásce, možnost vystoupit, aerolinky nepodaly.

Foto: British Airways

V letadle se předvedl moskevský baletní soubor.

Článek

Představení se uskutečnilo u příležitosti nasazení nového letadla Boeing 787-9 Dreamliner na pravidelné lince mezi Londýnem a Moskvou. Nejednalo se o neobvyklý zážitek pouze pro pasažéry, ale i pro samotné účinkující.

„Poprvé ve své kariéře jsem vystupoval na tak unikátním jevišti, jakým je paluba velkého dopravního letadla. Byli jsme všichni nadšeni originálním nápadem představit klasické ruské umění přímo během letu,“ řekl tanečník souboru Bolšoj těatr Artemy Beljakov.

Foto: British Airways

V 11 000 metrech vystoupila také operní diva Katherine Jenkinsová.

Podobný zážitek popisuje také operní diva Katherine Jenkinsová, která v letadle zazpívala píseň z muzikálu Čaroděj ze země Oz. „Celé představení mě neuvěřitelně bavilo a vystoupit po boku vynikajících ruských umělců pro mě bylo velkou výzvou.“

Do provozu nasadila letecká společnosti British Airways letadla typu Boeing 787-9 v říjnu 2015. V současné době jich má ve své flotile patnáct, přičemž do konce roku přibude ještě jeden další kus. Nasazovány jsou na pravidelné linky do Austinu, Bostonu, San José v Kalifornii, Šanghaje, New Yorku či Tokia.

Reklama

Výběr článků

Načítám