Hlavní obsah

Nejmenší Disneyland světa už nebude nejmenší. Čeká ho rozšíření

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zábavní park Disneyland v Hongkongu přijde o svou unikátnost. Až dosud byl totiž nejmenším na světě. Kvůli nízkým tržbám ho ale nyní čeká rozšíření o několik nových částí, aby měli turisté další lákadla a důvody, proč dorazit. Konkurence je v Číně ovšem veliká a obyvatelé dávají přednost původním čínským parkům, namísto amerických.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejmenší Disneyland na světě se nachází v HongkonguVideo: Reuters

 
Článek

Hongkongský Disneyland bude rozšířen o tematické části podle komiksové společnosti Marvel, která stvořila třeba Iron Mana, Kapitána Ameriku nebo Spider-mana, ale také o postavy z animované pohádky Ledové království. Park by se měl novými atrakcemi odlišit od ostatních bratrských parků po světě, včetně Disneylandu, který se letos v červnu otevřel v Šanghaji.

Hongkong obecně zažil letos propad v počtu turistů, oproti loňsku o 6,1 procenta. „Rozšíření parku by mělo do naší ekonomiky vnést až 46 miliard hongkongských dolarů (v přepočtu zhruba 134 miliard korun), bude mít tedy rozhodně pozitivní vliv. Rozšíření parku vytvoří také řadu pracovních míst,“ tvrdí Gregory So z hongkongského úřadu pro rozvoj obchodu.

Během rozšiřování parku bude návštěvníkům ovšem uzavřen ikonický hrad Šípkové Růženky. Podle manažera Samuela Lau je právě nyní příhodný čas k růstu. „Během rozšiřování sice nebudou některé části parku přístupné, ale věřím, že to návštěvníci ve výsledku docení. Myslím, že nyní je příhodná doba k tomu pustit se do tak velkého kroku,“ řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám