Hlavní obsah

Plzeň je na mušce asijských cestovek

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jací zahraniční turisté nejčastěji jezdí do Plzně? Jasně vedou Němci. A druzí jsou... Slováci? Rakušané? Poláci? Omyl. Korejci. A město si oblíbili i Číňané.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Náměstí republiky v Plzni

Článek

Podle údajů Českého statistického úřadu v západočeské metropoli během prvního pololetí přespalo alespoň jednu noc celkem 73 431 návštěvníků z ciziny. „Skoro polovina z nich dorazila z Německa, druhou početně nejvýznamnější skupinou se letos stali turisté z Jižní Koreje, kterých přijelo 4419,“ sdělila Helena Prokopová ze společnosti Plzeň – Turismus.

Návštěvníci z Dálného východu odsunuli na třetí místo Slováky, na které se pomalu začínají dotahovat Číňané. Až pátá příčka patří hostům z Rakouska. Rostoucí zájem Asijců se odráží i na pozornosti ze strany zahraničních novinářů.

„Zatímco v roce 2015 se do Plzně sjížděli především evropští žurnalisté se specializací na kulturu, letos sem míří řada novinářů a zástupců cestovních kanceláří z Asie,“ podotkla Prokopová.

„Plzeň jako zajímavou turistickou destinaci objevil například cestopis jihokorejské státní televize EBS, japonský lifestylový magazín Imported House nebo tři desítky novinářů a zástupců cestovních kanceláří z Číny,“ doplnila Prokopová.

Reklama

Výběr článků

Načítám