Hlavní obsah

Jurský park ožívá. Japonci vyrobili dinosauřího robota a plánují další

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonsko a roboti k sobě vždy tak nějak patřili. Nyní se jedna japonská společnost nechala inspirovat slavným Spielbergovým filmem Jurský park a představila největšího dinosauřího robota na světě. Nejde ovšem jen o ukázku technologie, v plánu je vyrobit další prehistorická zvířata a otevřít skutečný Jurský park. Snad to na rozdíl od děje snímku nedopadne katastrofou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se na největší robotické dinosaury na světěVideo: Reuters

 
Článek

Technologická společnost ON-ART Corp odhalila největšího chodícího dinosaura ve čtvrtek v Tokiu. Tyrannosaurus rex se na show přihnal s ohlušujícím řevem a řítil se přímo do publika.

Jednoho z účastníků vystoupení se snažil dokonce pozřít, naštěstí vše bylo jen jako, dinosaura totiž ovládal jeden z pracovníků společnosti. Nikoli však zpovzdálí, ale přímo z jeho útrob.

Mají být autentičtí

Ředitel firmy Kazuya Kanemaru řekl, že v plánu je vybudovat celý tematický park Dino-a-park zaměřený na druhohory. Návštěvníci by měli možnost se tváří v tvář setkat s obyvateli pravěkého období jako nikdy předtím. „Toužíme stvořit takové roboty, kteří budou skutečně uvěřitelní, budou mít autentickou chůzi, budou imitovat dýchání,“ řekl Kanemaru.

Současný typ tyrannosaura rexe má do toho opravdového poměrně daleko, robot vážil pouhých 38 kilogramů při výšce osmi metrů, ale díky dobře zvolenému materiálu vypadal podle ředitele realisticky. Kromě největšího predátora druhohor byli představeni i další dinosauři, jako třeba allosaurus či menší, ale o to divočejší raptoři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám