Hlavní obsah

Zlínský zámek představí 50 designérů na Zlín Design Marketu

Pět desítek designérů z Česka a Slovenska se na konci listopadu představí ve zlínském zámku. Uskuteční se zde třetí ročník Zlín Design Marketu. Minulý rok akci navštívilo 4000 lidí, uvedla za organizátory Miroslava Kupčíková.

Foto: Profimedia.cz

Zlínský zámek

Článek

Letos se akce nově uskuteční nejen v samotném zámku, ale také v okolním parku. „Naším cílem je podpořit originální tvůrce, a zachovat tak tradici designu ve Zlíně. Chceme budovat a rozvíjet projekt, v jehož průběhu se setkávají a propojují všechny generace," uvedla Kupčíková, podle níž by měly být na akci každoročně prezentovány designové novinky.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout i koupit módu, doplňky, šperky, grafiky, ilustrace, prvky interiérového designu a další originální kusy.

Zlín Design Market se uskuteční 26. a 27. listopadu, vstup na něj je zdarma. Na programu budou i odborné přednášky, kreativní workshopy i komentované prohlídky v zámecké Galerii Václava Chada určené veřejnosti. Na zámku je také instalovaná výstava Orbis Pictus Play Zlín.

Akci podporují také firmy z regionu, které se zabývají designem, finančně se na ní podílel i Zlínský kraj.

Ve Zlíně působila řada významných designérských osobností, například Vincenc Makovský či Zdeněk Kovář, kteří se stali světovými špičkami v oblasti průmyslového designu. Pracovala zde také Libuše Niklová, která vytvořila hračky, jež vyráběla napajedelská Fatra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám