Hlavní obsah

V bratislavských lesích mohou zájemci přenocovat na stromě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská metropole připravila pro zájemce o netradiční nocování v přírodě chatku, která je ukotvena v koruně stromů. Návštěvníci si domek na stromě, jak bratislavský magistrát projekt pojmenoval, budou moci pronajmout od příštího týdne. Přenocování vyjde na 100 eur (2700 Kč).

Foto: Bratislava.sk

Přenocování v chatce vyjde v přepočtu na 2700 korun.

Článek

Dřevěná chatka se nachází v městských lesích mimo hustou zástavbu a turisté před samotným vstupem do domku musejí nejprve vystoupat po točitém schodišti. „Pobyt v domku je maximálním zážitkem, když vnímáte energii stromů procházejících domkem, slyšíte zvuky lesa, pozorujete život v korunách stromů, jakož i ranní probouzení okolní přírody,” uvedla organizace Městské lesy v Bratislavě, která se na přípravě projektu podílela.

Chatka je vybavena manželskou postelí, dalším lůžkem, povlečením s peřinami a instalováno tam bude i topení. Objekt je vhodný pro nocování nanejvýš tří lidí, jeho pronájem na jednu noc přijde na 100 eur (2700 Kč). Za tuto cenu by se tři dospělí mohli ubytovat v některých dvou až tříhvězdičkových hotelech mimo centrum slovenské metropole.

Foto: Bratislava.sk

Domek je vhodný pro přenocování maximálně tří lidí.

Podle bratislavského magistrátu je zmiňovaný domek na stromě prvním svého druhu na Slovensku. Jeho výstavba přišla na 16 400 eur (443 000 Kč). Chatku o rozloze 15 metrů čtverečních doplňuje terasa, která je zajištěna zábradlím a ochrannou sítí. Do koruny stromů je zavěšena ocelovými lany. V České republice podobná chatka už dříve vznikla například u Babího lomu na Moravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám